Kasvatus

Rakkaus shetlanninponeihin syttyi jo ihan hevosharrastuksen alkuaikoina, mutta varsinainen shettistäti minusta tuli vuonna 2011, silloin ostin ensimmäisen ponini Mimmun. Oikeastaan heti tamman oston jälkeen alkoi kasvatus ja jalostus kiinnostamaan nuorta harrastajaa. Vuonna 2013 aloitin hevosenhoitajan opinnot Ypäjällä ja vuonna 2015 valmistuin erikoistuneena hevoskasvatukseen. Toiveena olisi kasvattaa vielä monia terveitä varsoja ja nauttia tästä hölmöstä harrastuksesta.

Jalostusvalinta

Käytämme jalostukseen vain terveitä ja rotutyppillisiä poneja, joilla on kaikki edellytykset pärjätä käyttöpuolella. Tavoitteena on kasvattaa hyvällä luustolla varustettuja shetlanninponeja, jotka liikkuvat hyvin kaikissa askellajeissa. Jalostukseen käyttämäni tammat ovat kaikki toimivia käyttöponeja ja niille pyritään myös saamaan kilpailutuloksia siitoskauden ulkopuolella. Käymme paljon myös näyttelyissä, näin varmistamme, että poniemme tyyppi pysyy hyvänä. Pyrin kasvattamaan keskikokoisia poneja, useissa eri väreissä. Ponimme ovat väriltään lähinnä mustia, hallakoita ja kirjavia.

Itselleni tärkeintä ponijalostuksessa on terve poni joka toimii kaikissa hevosurheilun lajeissa. Niimpä luonteella on suuri merkitys jalostusvalinnoissani. Liian hidas ja laiska poni ei ole hyvä käyttöponi, kuten ei myöskään sellainen jonka hermorakenne ei kestä muuttuvia tilanteita. Myös liikkuvuus on tärkeää käyttöponille. Pyrin valitsemaan jalostusponit niin, että niillä on kolme hyvää askellajia. Etenkin tarkkailen, että jalostusponeillani on hyvä, kolmitahtinen laukka.

Jalostusori

Ei jalostusoria tällä hetkellä

Meillä vaikuttaneet orit

2016-2017 I-palkinnon jalostusori Corsendonck v. Stepelo

Suunnitelmat

Vuodelle 2018 odotetaan varsoja yhdistelmistä:

Promisehill Skelberry - Verano Lee v.d Zandkamp la. 21.5

Vuodelle 2019 suunniteilla yhdistelmät

Hesseldals Ilja x Kakkulanmäen Virgil

Hesseldals Okzana x Kakkulanmäen Virgil

Kasvatit

Boreanaz Toysoldier
19.5.2018, ori, mustankirjava i. Corsendonck v. Stepelo 175SH e. Serenteifi Jini Glain
Boreanaz Sweetberry
13.4.2017, tamma, musta i. Corsendonck v. Stepelo 175SH e. Promisehill Skelberry
Boreanaz Camille
18.6.2017, tamma, musta i. Bluemull Maybe 227SH e. Leciha's Chica
Tausta © Subtle patterns | Ulkoasu © Iida K. 2018
Kaikki kuvat tallin omaisuutta ellei toisin mainita!