Ravitalli Pia Huusari

Ravitalli Pia Huusari toimii Haminassa (ent. Vehkalahdella), kotirata Kouvola sijaitsee noin 45 km:n päässä.

Tallissa on karsinapaikat 24 hevoselle.
Tarhoja hevosille on 12 kpl, sen lisäksi on laitumia 10 kpl. Hevosia pidetään ulkona mahdollisimman paljon.

Valmennuksessa on käytettävissä jonkin verran metsäteitä, minkä lisäksi käytettävissä ovat oma hyväpohjainen rata sekä 700 m:n hyväpohjainen hiittisuora. Talvella on mahdollisuus ajoon myös merenjäällä. Tämän lisäksi käytössä ovat kävelytyskone ja juoksutusrinki.

Hevosille tarjotaan paras mahdollinen ruokinta sekä hoito. Tilalla valmistetaan itse hevosille laadultaan hyvä kuivaheinä sekä esikuivattu säilöheinä.

Laatuheinä

Ani-Mixi

Pihatto

Myytävät hevoset

Tiimi

Pia Huusari

Pian hevosharrastus alkoi jo nuorena, hänen ja siskonsa aloittaessa ratsastustunnit alle kymmenvuotiaina.
Isä Aarre osti tytöille pian myös ensimmäisen hevosen, ravihevosen. Ja siitä se sitten lähti.
Pia ajoi ensimmäisen kerran kilpaa 16-vuotiaana, aloittaen suoraan Suur-Hollolla viikonloppuna!
Ensimmäinen kasvatti syntyi vuonna -78, ensimmäiset varsat syntyivät yhdessä Pian ja sisko Ninan nimiin.
Ensimmäiset Point- kasvatit syntyivät vuonna 2000.

Oman ravitallin Pia perusti ammattivalmentajan lisenssin saatuaan,23 vuotiaana kotipaikalle Haminaan. Loviisassa Pia piti ratatallia vuosina 91-94. Sen jälkeen palattiin takaisin Haminaan.
2000-luvun alussa Pia vähensi kilvanajoja huomattavasti ja jo pitkään on keskittynyt vain hevosten valmentamiseen ja varsojen kasvattamiseen. Viimeisin startti ohjastajana on vuodelta 2018, Kouvolan Nostalgia-ravien Naisten Ajosta, josta napsahti voitto yhdessä Apassi Juniorin kanssa. Huipulta on kuulema hyvä lopettaa!

Valmentamisen ja varsojen kasvattamisen ohella Pialla on myös pellavayritys, joka tuottaa hevosille mm. Ani-Mixi pellavarehua, pellavaöljyä, kavioöljyä ja muita jokapäiväisessä käytössä olevia tuotteita, joita näkeekin monissa talleissa ja hevosliikkeissä ympäri Suomen ja Ruotsin.

Tällä hetkellä Pia pyörittää Ruotsin talliamme ja vastaa siellä olevista hevosista. Passilistalle kuuluvat monesti nuoret hevoset ja tallin tammat.
Tällähetkellä Pian tammapainoitteiseen kaartiin kuuluvat mm. Street Dance, Rhapsody Point, Mary Hotshot ja Quattro Point.

Pinja Iltanen

Pinjan elämässä hevoset ovat olleet läsnä aina. Ensimmäinen poni oli tallissa jo ennen Pinjan syntymää, joten hevoshulluudelta ei voinut välttyä.
Ensimmäisen raviponin Pinja sai ollessaan 6-vuotias ja kilvanajo aloitettiin heti kun se oli iän puolesta mahdollista, 10-vuotiaana. Nyt Pinja on ajanut poneilla kilpaa 460 starttia, voitto% 32! Aikoinaan Pinja oli myös paljon käytetty laina-ohjastaja poneilla. A-ponivuosien loputtua, iän tullessa vastaan väheni myös kilvanajo. Myös omien ponien määrä on vähentynyt hurjasti ja tällähetkellä poneja on tallissa vähemmän kuin kymmeneen vuoteen. Hevosilla Pinja on ohjastanut kilpaa kymmenisen starttia, tuloksena muutama toto-sija sekä yksi voitto. Kilvanajo hevosilla ei kuitenkaan ole innostanut.

Peruskoulun jälkeen Pinja opiskeli itselleen merkonomi tutkinnon. Valmistuttuaan hän jäi suoraan töihin äitinsä tallille, jossa vastaa nyt hevosten jokapäiväisestä hoidosta, treenaten samalla kolmea omaa russponiaan. Talven Pinja vaikutti Pian kanssa Ruotsin tallillamme, mutta tällähetkellä häärää jälleen täällä Suomen puolella.

Pinja vastaa omista poneistaan, lisäksi hänellä on leasingissa Nitro Diablo, joka voitti syksyllä Montén Pohjoismaiden Mestaruuden, mikä on ehdottomasti Pinjan tähänastisesti hienoin hetki isojen hevosten parissa.
Pinjan passeihin kuuluvat myös mm. Extrem Brodde, Deux En Un ja News Point.

Roi "Roope" Iltanen

Roi ”Roope" Iltanen on syntyjään Lahdesta.
15-vuotiaana hän lähti Langin Ristolle kesätöihin, kesätyöt venyivätkin viiden vuoden mittaisiksi. Sen jälkeen oli aika lähtä armeijaan, jonka aikana tuli myös tavattua Pia, tietenkin ravien kautta. Armeijasta päästyään Roope siirtyi Kari Knuuttilan leipiin. Hän pyöritti Karin ravitallia ja vastasi myös maanviljelystä, näissä hommissa vierähti 1,5 vuotta. Sitten oli aika kokeilla hieman jotakin muuta hevosten jälkeen, 3 kesää vierähti asfalttihommissa Haka-asfaltilla ja Lemminkäisellä.

Hevoset vetivät kuitenkin edelleen puoleensa ja Roope palasi takaisin työskentelemään niiden pariin. Hän alkoi kiertää kengittämässä hevosia. Muutaman kuukauden kengityskeikka tuli heitettyä myös Ranskaan, työlupien saanti oli kuitenkin siihen aikaan hieman hankalaa joten Roope palasi Suomeen ja siitä asti hän on pyörittänyt tallia yhdessä Pian kanssa. Välissä on tullut heitettyä muutamien kuukausien kengitysreissuja Saksaan.

Roope on ajanut myös kilpaa reilut 1100 starttia. Kilvanajo väheni 2011 vuoden jälkeen ja nykyään hän ajaa lähinnä vain varsojen koelähtöjä.
Hienoimpia muistoja hevosten parissa on oman tallin Speedy Ralphin St Michel Junior lähdön voitto Pian ajamana. Riihimäen Kristalliajon voitto, sekä mm. Samoojan ja Zannon Balin derby-finaaleihin pääsy.

Tällä hetkellä Roope vastaa Suomen tallistamme. Ja hoitaa myös tallimme hevosten kengitykset, hammashuollot jne. Myös tallimme heinät valmistuvat Roopen toimesta.

Lemppari hevosia tallista ovat hauskalla ja rennolla luonteella varustettu Special Point, sekä Chief.

Inka Kuningas

Inka Kuningas aloitti hevosenhoitajana tallillamme alku vuodesta.

Inka on alunperin kotoisin Luumäeltä. Papaltaan löytyi aikanaan ravihevosia ja niitä Inka on käynyt pienenä hoitelemassa. Inkan isovanhemmat olivat molemmat töissä Lappeen raviradalla, ja sitä kautta hän on ensimmäistä kertaa ajautunut ravien pariin.

Peruskoulun jälkeen Inka suuntasi Harjun Oppimiskeskukseen, josta valmistui vuonna 2017 hevosenhoitajaksi. Harjussa opiskellessaan Inka on ollu työharjoittelussa mm. Esteratsastaja Mikko Märntaustalla Saksassa.
Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt ratsutalleilla. Ja omistanut myös pari omaa ratsua. Viimeajat Inka työskenteli pikaruokaloissa, mutta alkoi kaivata takaisin hevosten pariin. Alkuvuodesta hän aloittikin työt meidän tiimissämme.

Suomenhevoset ovat lähellä Inkan sydäntä, hän on kiertänyt ihastelemasa maamme parhaita Suomenhevosia viimeisen vuosikymmenen aikana lähes kaikissa kunkkareissa.
Inkan ratsastustaitoa tullaan varmasti kesän tullen käyttämään hyödyksi ja aloitetaan hevosten jumppailu taas myös selästä käsin.

Inkan suosikki hevonen tallilta on ehdottomasti Vincent.
Passeihin kuuluvatkin My Radio Gaga, Orlando Point, Peak Lightning, Large Point sekä Vincent C.D.

Hevoset

Esittelyssä ravitallin hevoset. Tallissa on hevosia X kappaletta, joista X on omia ja X ulkopuolisia.

Kasvatus

Tilalla harjoitetaan pienimuotoista kasvatusta. Siitostammoja on tällä hetkellä 3 kappaletta ja vuosittain syntyvät varsat ovat myynnissä.

Yhteistyössä