Ravitalli Hiittisuora

Hiittisuoran ravitalli sijaitsee metsän ympäröimällä alueella, lyhyen matkan päässä isosta päätiestä, joka mahdollistaa hyvät kulkuyhteydet eri raviradoille. Tallirakennus ja vähän matkan päässä sijaitseva asuinrakennus ovat nykyaikaiset, siistit ja valmistuneet vuoden 2010 alussa. Talli siirtyi nykyisen omistajan, Pentti Kuuselan, omistukseen vuoden 2012 lopulla.

Talli ja muut rakennukset

Tallirakennus pitää sisällään 23 tilavaa karsinaa. Karsinoissa käytetään kuivikkeena purua ja jokaisesta löytyy automaattinen vesikuppi, suolakivi sekä seinään kiinnitetty ruoka-astia. Aivan tallin perältä löytyy kaksi pesupaikkaa, joista löytyy kummastakin kylmäysletkut. Pesupaikkojen viereiseltä seinältä löytyy muutama astia melassia ja suolaa, joista voi ajon jälkeen hevoselle valmistaa melassivettä. Samassa päädyssä tallia ovat osa tallin kottikärryistä, talikoista ja luudista. Myös osaa heinäpaaleista säilytetään tallin perällä, josta ne siirretään karsinoiden eteen odottamaan seuraavaa heinien jakoa.

Toisesta päätä tallia löytyvät muut hevostallille tarpeelliset tilat; rehula, varustehuone sekä kuivaushuone. Myös tallin toimisto sijaitsee tässä päädyssä. Sieltä löytyy pieni keittiö, jossa voi valmistaa tarvittaessa ruokaa ja säilyttää esimerkiksi tallilaisten eväitä. Lavuaarin yläpuolella olevasta kaapista löytyy vapaassa käytössä olevat tarpeet kahvin ja teen valmistukseen.
Hiittikärryt, jotka ovat lähes päivittäisessä käytössä säilytetään muista kärryistä (kuten kilpakärryistä) poiketen tallin sisällä, aivan toimiston oven vierestä. Näin ei tarvitse jokaisen harjoituksen jälkeen palauttaa kärryjä tallin takana sijaitsevaan kärryvarastoon.

Tallin takaa löytyy lantala sekä kontti, joka on täynnä kuiviketta karsinoihin. Näiden vieressä on pieni parkkipaikka, jossa ovat parkissa hevosten kuljetukseen hankittu rekka ja pienempi hevoskuljetusauto sekä traktori, jolla hoituvat kätevästi niin paalien siirtäminen kuin radan lanaaminen.

Tarhat ja laitumet

Lähes kaikki tallin hevoset tarhaavat ja laiduntavat pienissä laumoissa.
Tallin ympäristöstä löytyy neljä hiekkapohjaista tarhaa sekä yksi pihattotarha. Pihaton asukkaina ovat pääasiassa nuoret, kasvamassa olevat varsat. Pihatossa on mahdollisuus sitoa jokainen hevonen kiinni sisällä olevien ruoka-astioiden ääreen, mikä mahdollistaa jokaisen varsan yksilöllisen ruokinnan.
Kaikki tarhat ovat lankkutarhoja, joihin on asennettu sähkölangat. Kooltaan ne ovat suuria ja niihin mahtuu useampi hevonen kerralla.
Hieman tallista etäämmällä, treeniradan varrella on lukuisia erikokoisia laitumia. Sähkölangalla rajatut laitumet on rakennettu siten, että niitä on helppo paloitella ja suurentaa tarvittaessa.

Hevosten valmennus

Jokaiselle tallin omalle hevoselle on laadittu oma yksilöllinen treeniohjelma, jonka mukaisesti hevoset ajetaan, ruokitaan, hoidetaan sekä tarhataan.
Hevoset pyritään aina mahdollisuuksien mukaan ajamaan ryhmässä, minkä vuoksi naapuritallin omistaja tulee aika ajoin ajamaan Hiittisuoran hevosia Pentin seuraksi.

Hevosten treenaus tapahtuu hyvällä, hiekkapohjaisella harjoitusradalla. Rata on 1600m pitkä ja se alkaa ja loppuu tallirakennuksen eteen. Tämä tarkoittaa sitä, että ajossa olevat hevoset kulkevat tallipihan läpi. Rata kiertää hieman tallista sivummalla, pääasiassa metsän keskellä. Radan varressa ovat on metsän lisäksi myös tallin laitumet, joista kaikki on raivattu metsään.